Site pictogram Carol Ruiz

Piano Lessen

Om een proefpianoles te volgen of voor meer informatie over de pianolessen kunt u gerust
contact met mij opnemen via het formulier hier op deze website of telefonisch op 0617123055.

De pianolessen zijn individueel en worden gegeven op een prachtige vleugel in mijn studio op de Donkerelaan 15 in Maarssen. De pianolessen zijn vanaf 3 jaar (i.o.) en duren 30 minuten, 45 minuten of 1 uur afhankelijk van leeftijd, interesse en niveau.
Voor lessen van leerlingen tussen 3 en 5 jaar is een intake gesprek met ouders/verzorgers nodig vóór de proefles om te begrijpen wat de methoden en verwachtingen kunnen zijn.

Jaarlijks organiseer ik twee leerlingenconcerten in een mooie zaal met vleugel. Deze vinden plaats in de lente/zomer (Lenteconcert/zomerconcert) en in december (Kerstconcert).

Theorielessen: Na 15 jaar ervaring lesgeven in Nederland merk ik dat noten en ritme leren lezen een drempel zijn om goed piano te leren spelen. Daardoor geef ik een dringend advies om theorie les te volgen om de noten en een ritme teleren lezen vóórdat we met de pianolessen beginnen. Er is een wekelijkse theorieles voor beginners op donderdag om 15.30 . Het is mogelijk om elk moment in te stromen (in overleg). Het is ook mogelijk om theorielessen naast de reguliere pianolessen te krijgen (in overleg).

Lesdagen:  woensdag tussen 13.30 uur en 19uur en donderdag tussen 15 en 16uur(Andere mogelijkheden in overleg)

Instrument thuis: om goed te kunnen oefenen stel ik als voorwaarde dat elke leerling beschikt over een akoestische piano/vleugel, in goede staat, gestemd, functioneel en met minimaal  2  pedalen.
Een piano huren is ook een optie als u niet direct een piano wil/kan kopen. .
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in het huren van een piano kunnen contact opnemen met Gabriel Kusters (06) 51 12 02 83 met wie ik al jaren samenwerk.

Evaluatie: De lessen worden niet voor onbepaalde tijd gegeven.. We zullen aan het begin van het seizoen samen doelen stellen. Ik wil graag na elk seizoen evalueren of we allebei nog tevreden zijn, wat beter kan en waarmee we door kunnen gaan. 

Pianoles aan jonge kinderen (vanaf 3 jaar):

Op een jonge leeftijd piano leren is mogelijk. Maar het is belangrijk om er bewust van te zijn dat het kind nog te jong isom zelfstandig te gaan oefenen; dit vraagt dus hulp van de  ouders. De les en de oefening thuis is eigenlijk bedoeld voor kind en ouder samen. Het moment dat het kind zelfstandig de les kan volgen varieert per kind. Dat moeten we per kind bekijken en afspreken.

Het is dus zeker belangrijk om vooraf te overwegen, of u dat traject aan wil/kan gaan. Ik doe het zelf met mijn eigen dochter en het kost veel tijd en energie; maar ik vind het zeker de moeite waard! Het is zo mooi om dit samen te doen en te delen! en haar ontwikkeling te volgen “uit de eerste hand”…het is dus echt van belang dat de ouder hier tijd voor heeft en maakt.Mobiele versie afsluiten