Piano Lessen

Om een proefpianoles te volgen of voor meer informatie over de pianolessen kunt u gerust
contact met mij opnemen via het formulier hier op deze website of telefonisch op 0617123055.

De pianolessen zijn individueel en worden gegeven op een prachtige vleugel in mijn studio op de Donkerelaan 15 in Maarssen. De pianolessen zijn vanaf 3 jaar (i.o.) en duren 30 minuten, 45 minuten of 1 uur afhankelijk van leeftijd, interesse en niveau.
Voor lessen van Leerlingen tussen 3 en 5 jaar is een intake gesprek met ouders/verzorgers nodig voor de proefles om te begrijpen wat de methoden en verwachtingen kunnen zijn.

Jaarlijks organiseer ik twee leerlingenconcerten in een mooie zaal met vleugel. Deze vinden plaats in de lente/zomer (Lenteconcert/zomerconcert) en in december (Kerstconcert).

Theorielessen: Na 15 jaar ervaring lesgeven in Nederland merk ik dat noten en ritme leren lezen een drempel zijn om goed piano te leren spelen. Daardoor geef ik een dringend advies om theorie les te volgen om de noten en een ritme de leren lezen voordat we met de pianolessen beginnen. Er is een wekelijkse Theorieles voor beginners op donderdag om 15,30. Het is mogelijk om elk moment er in te stromen (in overleg). Het is ook mogelijk om theorielessen naast de reguliere pianolessen te krijgen (in overleg).

Lesdagen:  woensdag tussen 13.30 uur en 19uur en donderdag tussen 15 en 16uur (Andere mogelijkheden in overleg)

Instrument thuis: Ik eis dat elke Leerlign een akoestische piano/vleugel  heb ,in goede staat (gestemd, functioneel en met 2 pedalen minimaal) om te kunnen oefenen.
Een piano te huren is altijd een optie als u geen instrument wil gelijk kopen.
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in het verhuren van een piano kunnen contact nemen met Gabriel Kusters (06) 51 12 02 83 met wie ik al jaren samenwerk.

Evaluatie: Lessen zijn niet voor onbepaalde tijd zijn. We zullen aan het begin van het seizoen samen doelen stellen. Ik wil graag na elk seizoen evalueren of we allebei nog tevreden zijn, wat beter kan en wat door kan gaan. 

Pianoles aan jonge kinderen (vanaf 3 jaar):

Op een jonge leeftijd piano leren is mogelijk. Maar het is belangrijk om bewust zijn dat de kind is nog te jong om zelfstandig te gaan oefenen; dat vraag dus hulp van de ouders. De les en de oefening thuis is eigenlijk bedoelt voor kind en ouder samen. De moment dat de kind zefstandig bij de les kan varieert per kind. Dat moeten we per kind bekijken en afspreken.

Het is dus zeker belangrijk om vooraf te overwegen, of u dat compromis aan wil/kan. Ik doe het zelf met mij eigen dochter en het kost veel tijd en energie; maar ik vind het zeker de moeite waard! het is zo mooi om dit samen te doen en te delen! en haar ontwikkeling te volgen “first Hand”…maar het is van belang dat de ouder hier tijd voor heb en maakt.

Young Talent Piano Project: Naast de reguliere pianolessen is er ruimte voor verdieping en verbreding van het pianospel. Voor leerlingen met een duidelijke passie voor muziek is het mogelijk om een speciaal leerprogramma te volgen in combinatie met een pianodocent aan het Conservatorium Utrecht. Sebastian Colombo is gespecialiseerd in de ontwikkeling van jonge talentvolle leerlingen. Deze leerlingen krijgen extra theorielessen, ook extra coaching, optredens en masterclasses.