Ode aan de Waterprins (Pre-vieuw)


Evenementgegevens


waterprinsPre-vieuw van de Opera “Ode aan de Waterprins”

Stichting Groene Hart i.s.m. Stichting Voice, Actually en Het Klooster, zijn verheugd om het muziektheaterstuk: “De Waterprins” (Ode aan de Waterlinie), bij u te introduceren.
Het is het verhaal van een niet nader omschreven personage dat door het lot en zijn rusteloze karakter op reis gaat door de streek van de Hollandse Waterlinie. De reis brengt hem naar plaatsen/dorpen/steden langs de Waterlinie en komt hier in aanraking met een reeks uitzonderlijke individuen: een grappige (gekke) Italiaanse barbier (kapper), een hartstochtelijke (opvliegende) Franse soldaat, die hier al geruime tijd verblijft, een prachtige vrouw: “de liefde van zijn leven”, een dronken kaashandelaar, zwervers en joggers, kortom onbekenden voor hem. Tijdens de show volgen wij hem op zijn weg langs de Waterlinie tot aan Muiden en de open zee. Hier zal zijn reis tot een verrassende ontknoping komen, hetgeen van invloed zal zijn op zijn leven nu en ook de komende jaren zijn leven zal beheersen!
Concept en script zijn in handen van operazangeres en theatermaakster Carla Regina (www.voiceactually.com), die eveneens de regie zal voeren over een groep van 10 artiesten (operazangers, popzangers en instrumentalisten), die live begeleid worden door een strijkkwartet. Het muziekrepertoire voor het strijkkwartet zal worden gearrangeerd door Manuel Sanchez Garcia. Een internationaal artistiek team brengt een ode aan een “oer-Hollands” gegeven (idee): De Waterlinie.
De combinatie van opera-klassieke stukken en pop elementen in deze mini-opera zal niet alleen genieten zijn voor de echte operakenners, maar ook voor (jonge) toehoorders die voor de eerste keer kennis maken met opera en de liefhebbers van het muziektheater.

Op zaterdag 5 September kunt een alvast een voorproefje krijgen van dit bijzondere melodrama

Idee en Regie: Carla Regina

Co-repetitie: Carol Ruiz

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *